Att vara med i Facket

Jag var blått 18 år gammal första gången jag blev medlem i ett fackförbund. Jag hade hittat ett jobb i en butik som sålde sadlar och annat trevligt för människor som gillar att sätta sig upp på häst ryggen. Jag tror inte den fackförening jag gick med i ens finns kvar, för inte var det väll handels vad jag vill minnas.

Genom mina år har jag varit med i många fack, små som stora. Men det är sällan jag stannat speciellt länge, eller att jag fått ta till vara på de förmåner som ibland erbjuds. Jag tycker dock att den fackliga gemenskapen är otroligt viktig. Utan den kan vi kontrolleras och står villkorslösa framför våra arbetsgivare.

Kollektivavtalet

Få saker är så viktiga i Sverige än kollektivavtalet. Ett avtal som styr våra löner och arbetstider och samtidigt ser oss en mängd rättigheter. Jag tror få människor verkligen förstår hur lyckliga vi bör vara för detta privilegiet, men vi ska inte ta det föregivet.

 Mitt nya fackförbund

Nu har jag gått och blivit egenföretagare på gamle dagar, därmed blev det ganska naturligt för mig att gå med i facket unionen eftersom dom erbjuder medlemskap till sånna som mig (egenföretagare, inte filosofer). Hur som vill jag tipsa er alla att hitta ert egna fackförbund, du kan läsa mer på en bra sida jag hitta med alla Sveriges fack.

Nu ska ni ju veta att det inte bara handlar om solidaritet utan ganska mycket förmåner som inkluderas. I mitt medlemskap ingår bland annat inkomstförsäkring och yrkesstöd, något som aldrig skadat någon vad jag vet i alla fall.

Det är inte heller bara egenföretagare som kan gå med i facket unionen utan även tjänstemän inom privatsektor och studenter tydligen, vet hade kunnat ana? Hoppas ni fick er en tankeställare. Det är över 30% som arbetar idag utan att vara med i facket, något jag givetvis tycker är skrämmande! Så hjälp la revolution och dela mina åsikter till vänner och bekanta, världen mot förändring! Gå med i facket idag och hjälp Sveriges framtid och näringsliv framåt! Vi mot Världen!

Er bästa hellmer, over and out!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *